27 januari 2022

Aan de slag met zweeds rabat

2 min read

Als het mooi weer is buiten kun je heerlijk genieten van het mooie weer. Lekker in de tuin zitten om bruin te worden, maar je kunt met deze mooie dagen ook de tuin op de schop nemen. De tuin een keer helemaal aanpakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen om al het onkruid weg te halen en misschien een paar nieuwe planten neer te zetten. Je kunt ook een hele overkapping erbij bouwen. Zo kun je een mooie schaduwplek creëren in de tuin zodat je niet altijd in de brandende zon hoeft te zitten. Zo’n overkapping kun je bijvoorbeeld maken met zweeds rabat. Zweeds rabat is namelijk zo gemaakt dat je deze planken gemakkelijk op elkaar kunt monteren zodat je een stevige wand kan maken.

Voordelen 

Het gebruik van zweeds rabat heeft vele voordelen. Zoals net al genoemd is kun je snel en gemakkelijk deze planken om elkaar monteren. Dat komt omdat de plank schuin afloopt en aan de onderkant een stuk is uitgezaagd. De planken klikken zowaar in elkaar. Het voordeel hiervan is dat er ook geen water doorheen kan komen, de planken overlappen elkaar namelijk. Er zal geen enkele kier bevinden in de wand. Daarom kun je deze planken ook goed gebruiken om een schutting mee te maken. Ook zal er geen wind doorheen komen omdat de planken zo goed op elkaar aansluiten. Een ander groot voordeel van zweeds rabat is dat je het in bijna elke houtsoort kan verkrijgen en dat is niet alles. Je hebt er ook allerlei verschillende breedtes en lengtes in. Zo heb je voor ieder project of klus de juiste planken. Een van de meest gekozen soorten hout is douglas hout. Dat komt omdat douglas hout een roze achtige kleur heeft en een warme uitstraling geeft. Douglas hout is van nature ook erg sterk. Bovendien gaat douglas ook minimaal tien tot vijftien jaar mee. Dat is wanneer je de planken niet bewerkt. Als je nog langer wilt genieten van bijvoorbeeld de overkapping of schutting moet je het hout bewerken met een olie of verf.

Andere gebruiken

Je kunt zweeds rabat voor veel meer dingen gebruiken natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan een schuurtje. Omdat het zweeds rabat zo goed op elkaar aansluit kun je er prima een schuur mee bouwen. Buiten dat het er luxe uitziet is het ook heel erg praktisch. Dan kun je er nog voor kiezen om de schuur te verven zodat deze helemaal naar jouw wens is. De conclusie is dus dat zweeds rabat een hele goede oplossing is a voor het bouwen van een wand of muur in de tuin.