Zo geef jij een onvergetelijk verjaardagsfeest

cocktailbar-huren

Feestjes, we zijn er gek op! Behalve als het om ons eigen feestje gaat, dan heeft het nogal wat voeten in de aarde. Vooral het organiseren en alles regelen kan voor behoorlijk wat stress zorgen. Zonde eigenlijk want een verjaardagsfeestje is eigenlijk een moment waar we juist volop van moeten genieten. In dit blog geven we je daarom graag wat waardevolle tips zodat jouw verjaardagsfeest onvergetelijk wordt.

Bepaal je budget

Een verjaardagsfeestje geven is helaas niet gratis. Daarom is het goed om van te voren te bepalen hoeveel je aan je feestje uit wilt geven. Voor zowel grote als kleine budgetten is er veel mogelijk maar het is wel belangrijk om te weten hoeveel je kan uitgeven en waaraan je het wilt uitgeven. Heb je bijvoorbeeld een beperkt budget maar vind je heel belangrijk dat je gasten lekker kunnen eten? Vier je feestje dan thuis en huur bijvoorbeeld catering in. Heb je een ruim budget en vind je juist de locatie en ruimte belangrijk? Kies dan voor een prachtige locatie die je voor een dag(deel) kunt huren. Heb je daarna nog wat geld over dan kun je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld een dj of cocktailbar te huren.

Maak een gastenlijst

Als je eenmaal je budget hebt bepaald kun je ook gaan nadenken over hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Dit hangt natuurlijk gedeelte af van je budget maar ook van de ruimte die je tot je beschikking hebt. In je eigen huis kan je waarschijnlijk minder personen kwijt dan op een externe locatie. Een kleine locatie is fijner voor een intiemer gezelschap en een grote locatie is natuurlijk veel fijner als je veel mensen uitnodigt. Eenmaal je gastenlijst samengesteld is het natuurlijk tijd voor de uitnodigen. Proberen werden uitnodigen vooral per post verstuurd maar dat vinden sommige nogal ouderwets in ons technologische tijdperk. Een kosteloos en prima alternatief is een evenement aanmaken op Facebook en iedereen hier persoonlijk voor uitnodigen.

Kies een thema

Als je een budget, de locatie en de gasten heb geregeld is het tijd om na te denken over een thema. Een feest op zich is natuurlijk al ontzettend leuk maar daar met een thema te werken breng je het feest echt naar een hoogtepunt. Kies een thema dat echt bij jouw past. En dit thema kan van alles zijn. Van Disney tot superhelden tot unicorns tot noem maar op. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kunt er wel een thema van maken.