De leukste versiering: een wimpel

Ik heb in mijn leven al heel veel feestjes georganiseerd. Oud & nieuw feesten, verjaardagen, diners en noem maar op. Steeds moet je weer nieuwe dingen verzinnen om het spannend en leuk te houden, maar ik vind dit altijd een leuke uitdaging. Laatst stuitte ik op een soort versiering die ik eigenlijk nog nooit gebruikt had, maar die wel heel feestelijk is. Namelijk een wimpel! Wil jij meer weten over wat een wimpel nou eigenlijk is en waarom ze zo leuk zijn? Lees daar dan hieronder meer over.

Wat is een wimpel?

Een wimpel is een strook stof die aan een vlaggenmast wordt bevestigd. Hij is smaller dan een vlag en wappert hier boven/naast. De wimpel is, zoals Wikipedia mij vertelde, eigenlijk iets heel Nederlands. Net zoals vroeger is deze wimpel nog steeds oranje, en wordt hij gebruikt bij bijzondere gelegenheden. Zo kan je denken aan de geboorte van een prins of prinses, of het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander. Een wimpel is dus kortom een dunne, meer wapperende vlag en een typisch Nederlandse traditie. Super leuk om dit als Nederlander te gebruiken dus. En nog leuker als je de historie erbij kan vertellen 😉

Waarom zou ik er een kopen?

Zoals ik al zei is een wimpel dus leuk om te kopen omdat het een typisch Nederlandse traditie is. Daarnaast geeft het een extra feestelijk effect. Door het smalle uiterlijk van de wimpel wappert hij vrolijk mee in de wind, terwijl de vlag veel minder wappert. Het ziet er dus extra vrolijk uit. In periode van rouw, waarbij de vlag halfstok hangt, is het dan ook niet de bedoeling dat een wimpel aan de stok zit. Dit is dus wel een beetje onhandig, want dan moet je hem er even afhalen. Maar wel goed om te weten dus, anders doe je misschien per ongeluk iets wat ‘not done’ is.

Gemakkelijk online bestellen

Tot slot kan je heel makkelijk een wimpel kopen online. Deze kan je in allerlei kleuren bestellen, tot zelfs wel 4 kleuren gecombineerd! Je kan natuurlijk ook (lekker makkelijk) kiezen voor de traditionele variant, namelijk de oranje wimpel. Zelf vind ik oranje ook een hartstikke leuke en vrolijke kleur, dus ik vind het wel passen bij de wimpel. Maar, ze zijn in ieder geval dus heel makkelijk te bestellen en thuis te laten bezorgen. De website MijnReclameVlag is hier een hele goede site voor, die heb ik zelf ook gebruikt. Dus lieve lezers, ga lekker aan de slag met het maken van je eigen wimpel!