De perfecte buxusvervanger

crenata 'Convexa

De ilex crenata convexa van het groene paradijs passen perfect in mijn tuin. Nu de buxus het de laatste jaren moeilijk heeft is dit een goede oplossing. De structuur van de plant is natuurlijk net iets anders, maar van een afstandje lijkt het heel erg op de buxus en qua onderhoud is het ongeveer gelijkwaardig. Een erg mooie plant om heggetjes mee te zetten, maar je zou er eventueel ook een bol of ander figuur van kunnen knippen. Zelf heb ik ze als heg gezet en ze beginnen alweer aardig uit te schieten!

Chinese Hulst

Binnenkort bestel ik nog een lading!

Ik verwacht dat mijn laatste buxus heggen het binnenkort ook gaan begeven. Ik zat te twijfelen om een taxus heg te zetten. Nu ik deze ilex crenata convexa uitgeprobeerd heb, ben ik er echter van overtuigd deze nog meer in mijn tuin te zetten. Ik vind ze persoonlijk namelijk net wat vrolijker dan taxus. De groene kleur maakt ze vergelijkbaar met buxus, maar zonder de kans dat ze aangevallen worden door de buxusmot of buxusrups. Erg fijn!