De voordelen van inbouw zwembaden tegenover een opbouw zwembad

Wil jij je jezelf een prachtig cadeautje geven? Dat heb je wel verdiend in deze moeilijke tijden! Wist je dat een zwembad niet eens absurd duur is (terwijl het vaak wel deze reputatie heeft)? Je hebt eigenlijk alleen een beetje ruimte nodig in je achtertuin. Zelfs daar hoef je echt geen enorme villa voor te hebben. Je hebt zwembaden in verschillende vormen en prijzen, dus eigenlijk is het voor iedereen haalbaar. De enige keuze waar je vaak voor komt te staan is of je een inbouw zwembad of een opbouw zwembad neemt. Wij vinden een inbouw zwembad prettiger dan een opbouw zwembad. We leggen uit waarom!

Inbouw zwembaden zijn simpelweg een stuk mooier dan opbouw zwembaden. Het kost misschien iets meer (nog niet eens superveel, trouwens), maar dat is het meer dan waard. Een inbouw zwembad oogt een stuk mooier, omdat het volledig in je tuin wordt geïntegreerd. Een opbouw zwembad oogt een stuk logger.

Veiligheid

Daarnaast is een inbouw zwembad over het algemeen veiliger dan een opbouw zwembad. De kans dat je uit een opbouw zwembad valt is eenmaal groter dan bij een inbouw zwembad. Het inbouw zwembad is wel wat gevaarlijker op het gebied van uitglijgevaar. De tegels rondom het inbouw zwembad kunnen glad zijn. Hier is echter genoeg tegen te doen. Een ander voordeel qua veiligheid dat spreekt in het voordeel van een inbouw zwembad is dat je als ouders of begeleiders beter zicht hebt op de kinderen in het zwembad. Dit is in een hoog opbouwzwembad natuurlijk niet het geval.

Levensduur

Inbouwzwembaden gaan ook simpelweg een stuk langer mee. De kwaliteit is beter en het is makkelijker te onderhouden dan een opbouw zwembad. Dat laatste geldt vooral op momenten dat het zwembad niet in gebruik is. Een opbouw zwembad moet je helemaal afbouwen op het moment dat je het niet gebruikt. Dit proces kan al gepaard gaan met wat schade. Bij een inbouw zwembad is dit allemaal niet het geval. Je legt alleen een doek over het zwembad wanneer je het niet gebruikt. Zo blijft het inbouwzwembad goed beschermd en kun je er de volgende zomer weer lekker in plonzen.

De beste inbouw zwembaden

Ben je overtuigd en wil je een inbouw zwembad kopen? Kijk dan eens op de website van Stassar! Daar bieden ze inbouw zwembaden tegen een hele schappelijke prijs. Je zult zien dat het hebben van een zwembad in de tuin echt niet alleen voor de rijkste mensen van het land is weggelegd!