Deze dingen wist jij waarschijnlijk nog niet over je lingerie!

Lingerie, welke vrouw draagt het niet? Een kanten bh, een goed aansluitend korset of een fijne seamless string of hipster. We hebben allemaal wel een lingerie item die we eigenlijk niet meer kunnen missen in het dagelijks leven. Meestal dragen we deze ook echt tot die helemaal op is of tot het simpelweg niet meer past. Toch gebeurt dit meestal eerder dan gehoopt en waarschijnlijk komt dit doordat jij je niet bewust bent van een paar essentiële hacks. Een paar essentiële hacks die je (lingerie) leven vanaf vandaag voorgoed gaat veranderen.

Juiste bh maat

Wist je meer een ruime meerderheid van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt?! Vrouwen houden meestal jarenlang vast aan een en dezelfde maat. Een lichaam verandert echter nogal en daarmee dus ook je bh maat. Soms val je een paar kilo’s af of kom je juist een paar kilo’s aan. Geen van beide is goed of slecht maar heeft wel invloed op je omvang. Door het dragen van de verkeerde maat bh sluit de bh niet op de juiste manier aan op jouw lichaam. Op deze manier biedt het niet de optimale steun en comfort maar kan het ook zijn dat de bh wat uitrekt of juist niet in zijn vorm komt. Het is dus niet alleen onprettig voor je eigen lichaam maar het dragen van de verkeerde bh maat doet ook je bh niet ten goede. Kies daarom de juiste lingerie voor je lichaam. Zit jouw cupmaat niet meer tussen de standaard maten? Neem dan eens een kijkje bij lingerie grote maten voor de juiste bh voor jou.

Verschillende materialen

Lingerie kan verschillen in maten maar ook in materiaal. Zo kan lingerie gemaakt worden van synthetisch materiaal zoals mesh of polyester of natuurlijk materiaal zoals katoen. Van katoen weten we dat dit materiaal ademt en vochtregulerend is. Het sluit de huid ook niet af en is beter bestand tegen bacteriën. Draag dus overdag en/of ’s nachts het liefste katoen. Tijdens het sporten kan ondergoed van polyester echter wel gewenst zijn omdat het sneldrogend is en van dit materiaal vaak seamless ondergoed gemaakt kan worden. Seamless ondergoed betekent dat je geen naden of randen ziet en dat is met een sportlegging aan soms wel zo fijn.

Ondergoed wassen

Stop jij je ondergoed, en dan met name je bh’s, gewoon in de wasmachine? Ook dit kan je beter niet zomaar doen. Vooral de vulling van je bh’s maar ook het materiaal wordt niet heel erg blij van de wasmachine. Zeker niet als je ook nog eens warmer dan 40 graden wast. Bh’s wassen kan je beter doen door middel van een handwas of kopen waszakje speciaal voor bh’s zodat het je veel er veel langer van kan genieten.