Drie dingen die je niet moet vergeten voor Sinterklaas!

Het najaar is weer begonnen en dat betekent dat er weer verschillende feestdagen aankomen. Halloween en 11 november zijn al geweest, maar deze feestdagen zijn natuurlijk niet zo groot in Nederland. Wat wel een grote feestdag is, die al sneller eraan zit te komen dat je denkt, is Sinterklaas. De zwarte pieten-discussie erbuiten gelaten, is dit een geweldig leuke feestdag. Vooral kinderen genieten er enorm van. Ik heb het jarenlang gevierd, eerst zelf als kind en daarna voor alle neefjes en nichtjes. Daarom heb ik uit mijn eigen ervaring een aantal dingen op een rijtje gezet die je niet mag vergeten bij deze feestdag.

Snoepgoed

Allereerst is een Sinterklaasfeest natuurlijk geen Sinterklaasfeest zonder het nodige snoepgoed. Er zijn zoveel lekkere dingen, dus blijf niet hangen bij de standaard pepernoten. Pepernoten en chocoladeletters heb je namelijk tegenwoordig in talloze smaken en daarnaast kan je natuurlijk ook speculaas, marsepein en andere snoepjes kopen. Vergeet hierbij niet dat niet alle kinderen alles mogen eten en hou rekening met eventuele allergieën. Oja, en als jullie samen gaan eten is het wel verstandig om een lichte maaltijd te koken. Je wil ook niet dat de kinderen zich helemaal misselijk eten aan snoepgoed.

Sinterklaas versiering

Daarnaast is Sinterklaas versiering natuurlijk onmisbaar. Het is heel handig om dit online te bestellen. Zeker tegenwoordig, omdat feestwinkels vaak klein zijn door de komst van het internet. Het zou zonde zijn als ze net niet hebben wat je wil. En het bespaart je veel tijd om even tussendoor, bijvoorbeeld in je lunchpauze op werk, wat Sinterklaas versiering te bestellen. Denk er ook aan dat als je een ‘echte’ Sinterklaas of pieten wil laten komen, je deze ver van tevoren moet regelen. Het zou zonde zijn als je hier te laat mee bent en alle pieten al een te volle agenda hebben!

Cadeautjes en plezier

Tot slot is het belangrijk om de cadeautjes niet te vergeten. Ook met een wat kleiner budget kan je tegenwoordig hele leuke cadeautjes kopen bij bijvoorbeeld de Hema of Action. De grote speelgoedwinkelketens zijn namelijk in verhouding best wel duur. Ik vind het altijd het leukste om dit wel echt in de winkel te doen in plaats van online, maar het is natuurlijk allebei mogelijk. Zorg ook dat je ze niet laat slingeren in huis, want kinderen zijn slimmer dan je denkt. En als allerlaatste moet je natuurlijk zorgen voor heel veel vrolijkheid, goede energie en plezier. Geniet van je familie, want dat is veel belangrijker dan snoepgoed, versiering of cadeautjes!