27 januari 2022

Een DAF CF vrachtwagen

2 min read

Vrachtwagens van DAF zijn multifunctioneel. Het maakt niet uit waar je een vrachtwagen voor nodig hebt of wat je er mee gaat doen, als je een DAF neemt zit je altijd goed. Neem bijvoorbeeld de DAF CF. Je kunt deze vrachtwagen echt overal voor gebruiken, van bulktransport tot het ophalen van vuilnis. Bovendien heeft de DAF CF het laagste brandstof gebruik in zijn klasse. Ook heeft deze vrachtwagen een zeer hoge koppel bij al lagen toeren. Dit betekent dat de motor op lage toeren al veel vermogen kan leveren. Het mooie is dat je deze vrachtwagen kunt kopen via Trucks.nl. Zie bieden een zeer ruim assortiment aan vrachtwagen aan waaronder de CF. Ze hebben voornamelijk tweedehands voertuigen die nog prima de weg op kunnen. Ook bieden ze hier af en toe nieuwe vrachtwagens aan, maar de focus ligt op tweedehandsvoertuigen.

Soorten vrachtwagens

Zoals ik net al heb gezegd kun je de DAF CF overal voor gebruiken. Dat betekent dus ook dat er verschillende soort zijn van deze CF. Zo heb je de standaard trekker. Dit type vrachtwagen is enkel de voorkant zonder oplegger. Ook heb je de een kipper wagen. Deze vrachtwagen heeft een bak achterop met een klauw waar je dingen mee kan in en uitladen. Buiten deze vrachtwagens heb je ook een DAF CF als tankwagen waar je onder andere brandstof in kan vervoeren of melk. Je hebt dus veel verschillende vrachtwagens zodat je op elk gebied een CF kan inzetten en al deze type vrachtwagens zijn te verkrijgen bij TrucksNL als occasion.

Geschiedenis van DAF

DAF is een Nederlands bedrijf wat in 1928 is begonnen als een constructiewerkplaats in Eindhoven. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf als vrachtwagenproducent. Het bedrijf is opgericht door Hub van Doorne. Buiten dat DAF nu alleen vrachtwagens produceert maakte ze voorheen ook personenauto´s. Dit is echter niet doorgezet. De DAF CF werd voor het eerst geïntroduceerd in 1993. Dit werd gezien als de moderne vrachtwagen toen en nog steeds is de CF een van de modernste vrachtwagen die er is. Omdat de CF het meest gebruikte model is van DAF zijn hier dus vele versies van gemaakt. Je kunt de CF verdelen in drie modellen. Je hebt de CF65, CF75 en de CF85. Dit alles heeft te maken met welke motor er in ligt. De 65 heeft een 6.7 liter motor, de 75 een 9.2 liter motor en de 85 een 12.9 liter motor.