Wat neem je mee naar een festival?

Zo langzamerhand komt het festivalseizoen er weer aan. Van ongeveer april tot augustus vinden er door het hele land muziekfestivals plaats voor verschillende soorten muziek. Of je nou van rock, metal, techno of hardstyle houdt, er is voor iedereen wel een leuk festival te vinden. Een festival is een perfect evenement om even alles van het dagelijkse leven te vergeten en puur in het moment te leven. Los gaan op jouw favoriete artiesten in een lekker zonnetje, het is vaak gewoon erg lekker om op een festival te zijn. Om de ervaring helemaal top te maken moet jij jezelf wel goed voorbereiden op het festival. Er is niets vervelender dan te stranden op een festival zonder geld, zonnebril of iets dergelijks. Daarom hier een paar tips voor spullen die je sowieso mee wilt nemen naar het festival.

De juiste kleding

Je hebt misschien een leuke outfit op het oog om te gaan dragen op het festival, en daar is het ook een perfecte gelegenheid voor. Wel raad ik je aan om goed te bedenken of de kleding ook comfortabel is voor de situatie. Als het een beetje koud is wil je niet met blote benen rondlopen, en als het erg heet is had je misschien iets minder aangetrokken. De meeste festivals hebben wel een mogelijkheid om een kluisje te huren, dus hier kan je altijd een noodvoorraad kleding in stoppen. Een paar goedkope zonnebrillen kunnen geen kwaad, want het kan zomaar gebeuren dat een zonnebril ineens verdwijnt op een festival. Dat betekent niet dat je een saaie bril hoeft te dragen, want er zijn genoeg goedkope dames zonnebrillen die prima te dragen zijn.

Goede schoenen

Ook als je van plan was hakken te dragen dan zou ik het nog een keertje overwegen. Vaak is de ondergrond bij outdoor festivals niet egaal, en zijn er een hoop kuilen waar je vervelend in weg kan zakken. De kans is groot dat je voornamelijk aan het staan bent, dus misschien kan je toch beter dat meer comfortabele paar schoenen aantrekken.

Een flesje of een dop

Als het goed warm is dan kan je meestal gratis water vinden bij kraantjes, maar dan moet je wel een flesje hebben om bij te kunnen vullen. Het is vaak erg druk bij dat soort kraantjes dus je wilt niet om het kwartier weer een slokje water moeten halen. Soms is het prima om jouw eigen flesje mee te nemen, maar andere keren verkopen ze alleen flesjes aan de bar. Ze willen nog wel eens de dopjes houden zodat je steeds een nieuw flesje koopt, maar je kan gemakkelijk zelf een aantal verschillende doppen meenemen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Feest