Haal meer klanten binnen!

vlaggen bedrukken

In deze huidige tijden zie je steeds meer zelfstandig ondernemers. Er komen steeds meer kleine bedrijfjes bij die de markt willen gaan veroveren. Ze hebben ambitie en een enorme drijfveer. Dat is hartstikke mooi maar het zorgt er ook voor dat jij zelf als ondernemer duidelijker zichtbaar moet worden. De tijd dat klanten als vanzelf naar je toe komen is wel voorbij. Je moet je gaan onderscheiden van andere bedrijven. Naast dat je online aanwezig bent is het ook nog steeds belangrijk om offline aanwezig te zijn.

Hoe doe je dat?

Dat is even moeilijk als gemakkelijk uit te leggen. Het ligt er natuurlijk aan op welk terrein je je begeeft. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld iets met sport te maken heeft, heb je misschien andere mogelijkheden dan wanneer je een tandartsenpraktijk hebt. Toch blijft het bij allebei belangrijk een goede klantenkring op te bouwen met terugkerende klanten. Op die manier kan jouw bedrijf voort blijven bestaan.

Voorbeelden

Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken om offline zichtbaar te worden. Zo kan je bijvoorbeeld vlaggen bedrukken met de naam of het logo van je bedrijf er op. Deze vlaggen kan je ophangen bij verschillende evenementen (uiteraard met toestemming). Als je bijvoorbeeld een sport bedrijf hebt, kan je vaak een goede deal maken met de organisatie van een sportwedstrijd. Stel er is in de buurt van jouw bedrijf een hardloopwedstrijdje. Dat is regionaal en er zijn dan vaak geen grote sponsoren aan verbonden. Het is dan zaak jouw naam er aan te verbinden. Je wordt meteen zichtbaar in de regio en je komt betrouwbaar over. Tijdens het evenement zelf kun je waarschijnlijk zonder problemen jouw vlaggen neer hangen. Daar fietsen of rijden namelijk ook mensen langs die alleen maar toeschouwers zijn van het evenement. Zelf denk ik altijd dat dat soort dingen vaak onbewust worden opgeslagen in iemand zijn geheugen. Verder kan je natuurlijk adverteren in een kleine lokale krant of een workshop (gratis) organiseren.

Online

Het begint meestal al bij een goede website. Zorg er voor dat alles er netjes en professioneel uit ziet. Zorg er ook voor dat alle links werken en dat er makkelijk door heen te navigeren is. Om hoger in google te komen moeten je teksten goed zijn. Er zijn verschillende bedrijven die je daar bij kunnen helpen. Soms is het namelijk ook goed dingen uit handen te geven als je er zelf wat minder verstand van hebt. Dan weet je zeker dat het voor elkaar komt!