Het eigenwijze Friesland

Vakantie in Friesland

Een ander land binnen Nederland zo zou je Friesland kunnen omschrijven, eigenwijs maar wel een prachtige regio vol water, rust en leuke haventjes en dorpjes. Huur een bootje en ga lekker varen op de Friese meren, proef en ruik de heerlijke natuur waar je van kunt genieten. Wil je echt even bijkomen dan is een vakantie in Friesland zeker aan te raden, de schilderachtige dorpjes zijn prachtig om te zien. Er is nog veel te zien van het rijke verleden die de regio heeft gekend, de Waddeneilanden zijn een van de populairste bezienswaardigheden in Friesland.

Friese Meren

Het is een toeristisch gebied de Friese Meren, ze liggen in het midden en zuidwesten van Friesland. Watersporters kunnen zich hier in de zomer en de lente helemaal uitleven, kitesurfers en jachten kunnen hier hun hart ophalen. Voor een vakantie aan het water ben je hier aan het goede adres, misschien heb je wel eens van de Sneekweek gehoord die er ieder jaar wordt georganiseerd. Het Sneekermeer is samen met het Slotermeer de belangrijkste meren die er zijn te vinden. Tussen de meren in heb je leuke dorpjes waar je kunt genieten op een terrasje van het uitzicht.

Vakantie in Friesland

Mooie stranden in Friesland

Tijdens een vakantie in Friesland kun je ook een dagje naar het strand, bij het Lemmer Strand met je voeten in het water of een duik nemen in de zee. Het is een vrij rustig strand waar je heerlijk kunt zwemmen, wandelen kun je bij het Makkumerstrand en genieten van de zonsondergang. Voor de kinderen is het Pottenstrand erg leuk om naartoe te gaan, een mooie plas wat omringd is met speeltoestellen en grasveldjes. Jong en oud kunnen zich hier prima vermaken, geweldig voor de kinderen om te varen in een gehuurde kano. Net in Groningen ligt een strandje met kraakhelder water, Strandheem is een erg populair strand.