Het perfecte thuisbureau

In de afgelopen week heeft de overheid opnieuw aangeraden om zoveel mogelijk thuis te werken en niet naar kantoor te gaan tenzij het absoluut noodzakelijk is. Velen verwachten dat zelfs nadat het virus is bedwongen en de wereld weer terug naar normaal kan, thuiswerken veel vaker voor zal komen. Er zitten natuurlijk best wat voordelen aan thuiswerken. Je hoeft niet in de file te staan en kunt ook wat later uit je bed komen. Maar je moet natuurlijk wel een fijne werkplek hebben. Sinds het begin van de pandemie hebben veel mensen halsoverkop werkplek in de woonkamer ingericht. Maar om echt fatsoenlijk te kunnen thuiswerken zonder dat je uiteindelijk ook last krijgt van ergonomische klachten is het een goed idee te investeren in een echt thuisbureau. In dit artikel bespreken we hoe je de perfecte thuiswerkplek samenstelt.

Zit/sta bureau

Keer op keer wordt uitgewezen dat de hele dag zitten absoluut niet goed is voor de gezondheid. Zowel voor je spieren en gewrichten als je cardiovasculaire systeem is het belangrijk dat je regelmatig even gaat staan of wandelen. Maar als je het druk hebt is het gemakkelijk om dit te vergeten. In dat geval is het belangrijk dat je alsnog tijdens het werk kunt staan. Een goede investering is dan ook een zit/sta bureau. Zo’n bureau kun je simpelweg verstellen wanneer je een tijdje staand wilt werken. Dit is een stuk gezonder en zal ook voor je mentale scherpte helpen.

Ergonomische bureaustoel

Een goede ergonomische bureaustoel kost helemaal niet zoveel en is de prijs meer dan waard. Het zal ontzettend helpen met rugklachten en andere fysieke problemen die ontstaan als je te lang in een bureaustoel zit. Bestel daarom een goede ergonomische bureaustoel en ga niet de hele dag zitten werken op een houten keukenstoel bijvoorbeeld. Dit zal namelijk gegarandeerd tot rugklachten leidden.

Goede computer, groot scherm

Aangezien de meesten van ons de hele dag achter een scherm werken is het ook belangrijk dat we een goede setup hebben die fijn is voor onze ogen. Zorg dus dat je niet de hele dag naar een klein laptopschermpje aan het staren bent maar schaf een grote monitor aan. Het liefst heb je een monitor die 4k beeldresolutie heeft, zeker als je bijvoorbeeld video- of grafisch werk doet. Denk dan ook aan een displayport om het meeste uit je systeem te halen. Een goede thuiswerkplek is een kleine investering maar wel een die het meer dan waard is.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips