Hoe ga jij van a naar b?

lopen

Jezelf van a naar b transporteren is als je het zo bekijkt een klusje dat maar moet gebeuren. Als je ergens moet zijn heb je geen andere keuze dan gaan. Hoe je de reis maakt is helemaal aan jou. Je kunt een wandeling gaan maken, de auto pakken, fietsen of bij verre reizen vliegen. Wanneer je welk vervoer het best kunt gebruiken is niet echt duidelijk, want een ieder doet waar hij zich goed bij voelt. In deze blog willen wij daarom bespreken wat de handigste momenten zijn om voor een bepaald vervoersmiddel te kiezen.

Aan de wandel

Als het om wandelen gaat is niet iedereen fan. Veel mensen vinden het te lang duren om te gaan lopen als zij ergens moeten zijn. Op momenten dat er geen sprake is van een tijd waarbinnen je moet arriveren kan het wel. Voor korte afstanden is een wandelingetje ideaal. Je kan je hoofd even leegmaken en genieten van frisse lucht. Boodschappen doen, de hond uitlaten, naar de speeltuin om de hoek en dergelijke activiteiten kun je wandelend doen. Ook als je geen bestemming of doel hebt kun je eens gaan wandelen. Vooral als je tijd in de natuur kunt doorbrengen is een wandeling fijn.

Fietsen

Reizen naar je werk in dezelfde stad, een ritje naar de sportschool of je kind naar school brengen. Je kan het allemaal met de fiets doen. Je bent zo meteen goed bezig voor het milieu en je gezondheid!  Als je één van de mensen bent met een minder goede conditie kun je altijd nog een elektrische fiets pakken. Daarmee kun je nog grotere afstanden leggen. Het voordeel is dat je sneller bent en minder inspanning nodig hebt. Een elektrische fiets en een normale fiets zijn beide fijn om te gebruiken als het weer goed is. Als je snel en milieubewust van a naar b wil komen is een elektrische fiets de betere keuze.

Toch met de auto

Naast lopen en fietsen kan je natuurlijk ook de auto pakken. Voor de kleinere afstanden is het niet nodig om de auto te pakken, maar met kilometers op de planning is het een logische keuze. Je kunt een andere stad bijvoorbeeld sneller bereiken met de auto, maar er zijn ook andere momenten waarbij de auto goed van pas komt. Als je grote voorwerpen of veel boodschappen moet vervoeren is het handig om gewoon de auto in te stappen. Reis vooral hoe jij dat wil, maar denk daarbij wel aan de voor en nadelen van alle verschillende opties.