Kerstsfeer

Het is bijna kerst. Mijn favoriete tijd van het jaar. Waarom is het mijn favoriete tijd van het jaar? Dat komt door de gezelligheid. De lichtjes overal. Mooie huizen verlicht. Een gezellige kerstboom in de woonkamer. Lekker liedjes waar je helemaal op los kan gaan. Het typische nummer van Mariah Carey die elk jaar weer in de hitlijsten staat. Gezellige met familie en vrienden een grote maaltijd eten. Iedereen kookt een deel van het eten met een bijpassend drankje. Na het delen van een heerlijk diner blijf je natuurlijk nog even borrelen. Kletsen, drinken, lachen en wanneer er sneeuw ligt genieten van de sneeuw. Dat maakt de kerst volmaakt wanneer er sneeuw op de daken ligt. De volgende ochtend worden er allemaal cadeautjes uitgedeeld. De cadeautjes die al dagen lang onder de boom liggen naar je te staren tot dat je ze open maakt.

Zoeken naar cadeaus

Natuurlijk was er wel een klein probleempje. Zelf vind ik dat het lastigste deel van de feestdagen. Het zoeken van een cadeau. Het is altijd lastig om het perfecte cadeau te zoeken. Voor mijn vriendinnen is het minder moeilijk. Die willen ongeveer het zelfde hebben als ik. Dat maakt het een stuk makkelijker. Maar wanneer het gaat om mannen kan ik niks verzinnen. Na eindeloos zoeken kwam ik op een site terecht voor heren truien. En dan komt black Friday ook wel perfect uit. Zo ging ik snel bestellen zodat ik een goed cadeau heb. Natuurlijk was dat niet het enige cadeau. Zo moest ik natuurlijk opzoek naar een cadeau voor iedereen.

Heerlijk diner

Nadat alle cadeaus zijn gekocht kon ik beginnen met zoeken naar het perfecte recept voor kerst. Zelf zat ik dan ook te denken aan een stuk biefstuk. Of misschien ga ik toch richting de vis afdeling. Ik ging maar is zoeken in de talloze kookboeken. Een van de favoriete vind ik Jamie. Hij heeft gewoon zulke leuke en lekkere recepten. En er zijn natuurlijk genoeg drank soorten om uit te kiezen die bij het eten past. Een lekkere soepele wijn bijvoorbeeld. De kamer moet dan natuurlijk nog helemaal versierd worden, kerstboom en al. Overal lichtjes, wat wel lang duurt om uit te zetten wanneer je gaat slapen. Maar misschien vind ik daar wel een creatieve manier op. Ik kan niet wachten tot het kerst is en ik er een herinnering bij heb. En het zijn twee kerstdagen dus dan kan ik de ene dag met mijn vrienden vieren en de andere dag met mijn familie. Voor zo ver het mogelijk is.