Leuke cadeau ideeën voor de kinderen

De feestdagen komen er weer aan en daarmee is ook de periode van cadeaus inkopen voor vrienden en familie weer aangebroken. Vooral kinderen ervaren deze periode als een gezellige periode, mede natuurlijk door alle cadeaus. In deze blog bespreek ik een aantal leuke cadeaus voor kinderen.

De dierenliefhebber

Ik jouw kind, of het kind waar je een cadeau voor gaat kopen, een dierenliefhebber? Dan zullen de volgende cadeaus zeker in de smaakt vallen. Allereerst is het natuurlijk leuk om kaartjes te kopen voor de dierentuin. Zo kan het kind in het echt de dieren bewonderen en is het een superleuk dagje weg. Naast een ticket naar de dierentuin zijn de figuurtjes van schleich erg leuk voor dierenliefhebber, bijvoorbeeld de schleich boerderij. De boerderij dieren omvatten onder andere honden, een varken, een ezel en diverse soorten paarden. De figuurtjes zijn erg gedetailleerd en realistisch en vormen zodoende het perfect speelgoed voor een kind dat gek is van dieren.

De bouwer

Ook voor kinderen die het erg leuk vinden om dingen te bouwen zijn er diverse cadeaus te bedenken. Een van de meest logische keuzes is bijvoorbeeld lego. Hierbij kan je kiezen uit tal van gebouwen en vervoersmiddelen die het kind door middel van kleine bouwstukjes in elkaar kan zetten. Naast spelen met lego, is het voor een kind dat van bouwen houdt, ook leuk om een eigen wereldbol in elkaar te puzzelen. Zo leert het kind naast dat het plezier heeft met het bouwen ook nog wat over de wereld en de landen. Ook zijn er wereldbolpuzzels die een licht in de bol hebben en zodra de bol compleet is dus kunnen fungeren als lichtbron.

De creatieveling

Maar ook voor kinderen die het liefst creatief bezig zijn, zijn er diverse cadeaus mogelijk. Zo is stoepkrijt een leuke manier om kinderen buiten bezig te krijgen. Binnenshuis zijn er ook diverse opties, zoals het kleuren in een tekenboek of een armband maken uit kralen. Een leuke creatieve activiteit die ik vroeger nog niet kende is het aan elkaar smelten van speciale strijkkraaltjes met een strijkijzer. Het kind maakt eerst in een vormpje een bepaald figuur en zodra dit figuur klaar is kan je met de warmte van het strijkijzer de strijkkralen aan elkaar vast smelten. Deze kunnen vervolgens bijvoorbeeld als onderzetter gebruikt worden.

De actieveling

Een kind dat veel energie heeft, kan je het beste veel buiten laten spelen. Leuke opties op dit kind cadeau te geven zijn een springtouw of een voetbal. Ook een dagje weg naar een indoor speelparadijs zal door deze kinderen zeker gewaardeerd worden.