27 januari 2022

Nooit meer verhuisstress

2 min read

Verhuizen is meestal iets waar we dubbele gevoelens over hebben. Aan de ene kant is verhuizen ontzettend fijn, wanneer we gaan samenwonen met een geliefde, een eigen huis hebben gekocht of simpelweg naar een nieuwe mooiere woning gaan, we kijken uit naar de nieuwe woning. Maar het verhuizen zelf is een klus die ontzettend veel werk kost. We hebben al drukke levens met werk, hobby’s en familie en moeten dan daarnaast nog gaan verhuizen. Onze hele woning inpakken, verplaatsen en weer uitpakken is een groot gebeuren en kan voor veel mensen voor stress zorgen. Vaak moet er aan het nieuwe huis ook nog geklust worden. Toch zijn er tips en tricks om minder verhuisstress te hebben en dat is wat we in dit artikel bespreken.

Eerst een grote schoonmaak

Nog voordat je gaat inpakken kun je beter eerst een grote schoonmaak doen en alles weggooien uit je huis wat je niet mee wilt nemen of toch nooit meer gebruikt. Hoe minder je hoeft te verhuizen, hoe minder werk en het is ook wel fijn om in je nieuwe huis weer met een schone lei te beginnen.

Inpakken

Wanneer je alles wat niet mee gaat verhuizen weg is gedaan, is het tijd om te gaan inpakken. Goede verhuisdozen zijn essentieel dus goede dozen kopen staat bovenaan de lijst. Het is een goed idee om zo lang mogelijk van tevoren te beginnen met inpakken. In de meeste gevallen weet je maanden van tevoren al dat je gaat verhuizen en kun je dus het beste dan al beginnen met inpakken. Hetzelfde geld voor het boeken van alle hulp. Wil je een schoonmaakdienst en een verhuisdienst inhuren? Boek die dan een aantal maanden van tevoren en neem de tijd om prijzen te vergelijken.

Gebruik vakantiedagen en verhuis in de zomer

We hebben natuurlijk allemaal ook nog ons werk. Alhoewel we liever onze vakantiedagen gebruiken om op een zonnig strand te zitten, kan het om de verhuisstress te verminderen toch slim zijn om wat vakantiedagen te gebruiken voor het verhuizen. Een andere goede tip is om in de zomer te verhuizen. Je wilt niet in de stromende regen of met ijskoude vorst je meubelen vanuit de vrachtwagen naar het huis sjouwen. Wanneer je een tuin hebt bij je nieuwe huis is het ook meteen fijn dat je in de zomer je tuin op orde kunt brengen en als het verhuizen voorbij is je er heerlijk op een warme zomeravond een biertje kunt drinken om het te vieren.