SEO linkbuilding, de groeistrategie voor je onderneming!

Wil jij graag groeien met je onderneming? Dan zijn er verschillende manieren hoe je deze groei waar kunt maken. Zo zou je ervoor kunnen gaan kiezen om online te adverteren, kun je gebruik maken van marketplaces, maar is de meest bekende vorm van online marketing toch wel SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie. Binnen een SEO proces zal de onderneming of een SEO bureau aan de slag gaan met verschillende strategieën om de organische posities te verbeteren. Er zijn meer dan 200 factoren die invloed hebben op de zoekresultaten, maar is linkbuilding toch wel de meest bekende en meest besproken factor, waar we je meer over zullen vertellen!

Wat is het nu precies, linkbuilding?

Het actief verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website, dat is waar SEO linkbuilding voor staat. Het doel van deze strategie is om een hogere waardering te behalen in de zoekmachines, waardoor de organische zoekposities ook zullen stijgen. De backlinks zijn voor de zoekmachine, zoals Google, een belangrijk signaal. De relevantie en autoriteit wordt hierdoor bepaald, zoals ze zelf zeggen op hun pagina over hoe zoekalgoritmen werken. Een zoekmachine hecht erg veel aan het aantal relevante inkomende links naar de websites en is linkbuilding een belangrijk onderdeel, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken?

Verschillende manieren van linkbuilding

SEO linkbuilding is te onderscheiden in verschillende manieren en heeft iedere manier zo zijn eigen voor en nadelen. Voor een gevarieerd linkprofiel is het aan te raden om te variëren met de verschillende manieren. De verschillende manieren van linkbuilding en het verkrijgen van backlinks zijn:

  • Het zelf toevoegen van backlinks. Je kunt via verschillende websites een link plaatsen naar jouw website, zoals reacties onder een blog. Echter zijn deze links wel minder waard in de linkwaarde, aangezien deze zelf aan te maken zijn. 

  • Backlinks vragen, dit wordt ook wel outreach genoemd. Je benadert andere websites of je een link mag plaatsen, maar is er hier geen garantie dat je ppl backlinks krijgt en het dus erg veel tijd kan kosten. 

  • Je kunt ook backlinks verdienen, waarbij bedrijven of content writers een blog of artikel over jouw onderneming zullen schrijven. De bezoekers lezen het artikel en kunnen zo ook op jouw website terechtkomen, waardoor deze manier van linkbuilding zelfs erg veel leads kan opleveren. 

  • Backlinks kopen of ruilen is misschien wel de snelste en meest efficiënte manier om backlinks te verkrijgen. Jij vraagt een aantal backlinks, terwijl je hetzelfde aantal backlinks zal plaatsen op jouw eigen websites. SEO bureaus doen dit onderling erg veel, om zo de linkprofielen van hun eigen domeinen te vullen en die van de klant te optimaliseren.

De SEO linkbuilding zal jouw onderneming helpen om de posities van de zoekwoorden te verbeteren wanneer de landingspagina’s en verdere content in orde is en goede content bevat. Er zullen meer bezoekers naar je website komen, wat zal zorgen voor meer conversies en uiteindelijk meer omzet!