Tips om geld te besparen bij het printen

Printen is vaak een dure hobby, en is voor veel mensen dan ook niet bijzonder leuk om te doen. Er is altijd wel wat inkt op, en je hebt dan ook vaak van die stomme printers die je dan niet iets zwart wits laten printen, terwijl alleen de rode inkt op is. Alles eraan maakt het vaak best wel frustrerend. Al helemaal omdat inkt ook gewoon helemaal niet goedkoop is. Met sommige banen moet je nou gewoon vaak wat printen, en al helemaal als je thuiswerkt, kan dit dan best snel opstapelen. Nou zal het hier niet om heel veel gaan, maar vooral voor mensen die wat krap bij kas zitten kan het best wel handig zijn om ook op de kleine dingetjes te besparen. En printen hoort hier ook bij. Dus wat zijn nou wat kleine dingetjes waar jij wat op kan besparen?

Op de inkt kan je geld besparen

Wat veel mensen doen als ze nieuwe inkt kopen, is gewoon de eerste de beste merkt inkt kopen, en hier bergen met geld aan uitgeven. Wat dus compleet onnodig is, aangezien ook bij inkt je verschillende merken hebt, en sommige een stuk goedkoper zijn. Je hebt namelijk gewoon de A-merken, waar je snel een hoop centen aan kwijt bent, en dan heb je ook nog de B-merken of huismerken, die over het algemeen dezelfde kwaliteit hebben als de A-merken waar jij zoveel geld voor aan het betalen bent. Bijvoorbeeld het huismerk van de HP 301XL kost een stuk minder geld, maar is een betere kwaliteit dan het origineel. Zo doe je er dus nog langer mee ook, terwijl je er minder aan uit geeft! Een echte win-win situatie dus. Het is het dus zeker waard om voor je inkt koopt even goed rond te kijken wat je het beste kan aanschaffen, en hoe je wat geld kan besparen!

Grote hoeveelheden printen kan ook buitenshuis

Soms zullen er momenten zijn dat je grote hoeveelheden papieren moet printen, of gewoon een groot project of presentatie. Dit kan dan ook in kleur zijn, en daar verspil je echt ontzettend veel inkt aan. Zonde dus als je dat perse thuis moet doen, want dan is je printer daarna in een keer leeg. Gelukkig zijn er ook andere manieren om dit uit te printen, die niet je hele printer leeg achterlaten. Zo zijn er bijvoorbeeld kopieerwinkels waar je over het algemeen vrij goedkoop grotere hoeveelheden kan printen. Het handigst is natuurlijk als je een mogelijkheid hebt om het op werk te doen, of iemand anders het op werk te laten doen. Wees niet bang om hierom te vragen! Want ook al bespaar je maar een paar euro, alle beetjes helpen!