29 november 2021

Veel geziene klachten in het westen

2 min read

In het westen hebben veel mensen last van dezelfde klachten. Dit heeft te maken met de levensstijl en de gewoontes die we eropna houden. Maar gelukkig zijn er vaak ook oplossingen voor die klachten. In deze blog bespreek ik ze met je door. Misschien vind jij op deze manier wel de oplossing voor dat waar jij fysiek mee in de knoop zit. Lees je mee?

Lange dagen zitten

Een groot deel van de bevolking spendeert zijn dagen vooral zittend, zowel thuis als op kantoor. Er is niks mis met zitten maar het is in feite een passieve houding waarbij je niet actief je spieren hoeft te gebruiken. Hierdoor kan langdurig zitten voor problemen zorgen. Daarnaast spenderen we die tijd ook vaak achter een computer en daar kunnen ook weer kwaaltjes bij komen.

Zere ledenmaten

Zo hebben we vast allemaal weleens gehoord van de welbekende ‘muisarm’. Een muisarm ontstaat door het veelvuldig gebruiken van de onderste spieren in de arm. Vaak door constante dezelfde beweging te doen. Een verkeerde zithouding hebben, kan ook een oorzaak zijn. Evenals stress. Hierdoor kunnen je handen, armen, schouders en nek zeer gaan doen en zelfs tintelen. Bij de fysio Hilversum kunnen ze je helpen. Met oefeningetjes train je de spieren op de manier die zij nodig hebben, je maakt ze sterker en houdt ze soepel, vaak op een manier die er ook nog voor zorgt dat ze kunnen herstellen.

De basis van je lichaam

Maar de kans is ook groot, vaak door diezelfde oorzaken, dat last hebt van rug en nekklachten. Ook dit heeft er mee te maken dat we vaak er vaak een slechte postuurhouding op na houden. Dit kan op de lange termijn grote gevolgen hebben, ook als je nog jong bent. Heb je rug en nekklachten? Dan is het wellicht handig om eens langs te gaan bij een chiropractor. Door middel van mechanische impulsen wordt de connectie tussen het zenuwstelsel en de gewrichten in de wervelkolom herstelt, dat is in principe waar een chiropractor voor zorgt en dat klinkt niet als een kleinigheidje, of wel?

Verbonden aan je levensstijl

Veel kwalen en ziektes in het westen zijn verbonden aan onze levensstijl. Nu is het moment om je eigen levensstijl eens onder de loep te nemen en te kijken waar jij nog kunt verbeteren. Houd je lichaam gezond, daar wordt je over het algemeen een gelukkiger mens van. Jij en je lichaam zullen je dankbaar zijn!