Voorbereiden voor de baby

Het krijgen van een baby is altijd spannend. Of je nu al jaren een moeder bent van al vier andere kleintjes of als het je eerste is. En met iedere baby, nummer 5 en nummer 1, komt het nodige voorbereidingswerk. Wat je allemaal moet regelen, bespreek ik in deze blog. We tikken alle punten even kort en globaal aan zodat jij daarna zelf aan de hand van die punten een uitgebreider lijstje kan maken. Ik heb de blog dan ook opgedeeld in drie delen; medische zaken, familiezaken en andere praktische zaken. Lees je mee?

Medisch alles in orde

Wanneer je er achter komt dat je zwanger bent, gaat er een hoop door je heen. Je bent enthousiast, misschien verrast en heel misschien vind je het ook wel spannend. Wanneer je die rollercoaster aan emoties gehad hebt in 2 minuten tijd, schud je je hoofd even heen en weer. Medische zorg is vereist. Voor zowel jou als moeder als voor de baby. Hoe maken jullie het beide het. Vroeg in het stadium zul je nog weinig zwangerschapskenmerken opmerken maar als je al op tijd weet hoe het er in jouw buik en de rest van het lichaam aan toe gaat, kan je daar later ook beter op inspelen. Plus, wanneer je hier kennis over opdoet, scheelt dat stress omdat je niet zelf allerlei horrorscenario’s gaat bedenken. En stress is voor niemand goed.

Familie en vriendentijd

Veel vrouwen wachten met het heugelijke nieuws tot ze voorbij de eerste kritieke drie maanden zijn. Niet iedereen. Wanneer je het ook besluit te vertellen, maak er een feestje van. Er is immers een wondertje op komst en dat moet gevierd worden. Zorg natuurlijk wel dat het iets is waar je zelf comfortabel bij bent. Een etentje met vrienden of een uitbundige ‘reveal’ party, het is aan jou. Wanneer je al kinderen hebt, raad ik aan om deze vooraf al het nieuws te vertellen en hen uit te leggen wat er dus precies aan de hand is. Dit kan eventueel frustratie en onbegrip voorkomen.

Praktische veranderingen

Verder moeten er natuurlijk wat praktische veranderingen doorgevoerd worden. Zo is er bijvoorbeeld behoefte aan een kinderkamer. Een baby krijgen is niet goedkoop maar je hebt bepaalde spullen wel nodig. Iets waar mensen veel overheen kijken, is bijvoorbeeld de auto. Zo heb je een auto nodig die groot genoeg is voor een maxi-cosi, een familieauto dus. Maar dit hoeft niet achterlijk duur te worden. Een goede occasion is zo gevonden. Op de website van Muddekok bijvoorbeeld. Daar vind je een Volvo V70 occasion.

Dit zijn enkele punten. Succes en gefeliciteerd!