Wat komt er allemaal kijken bij een rooster maken in de horeca?

Vandaag ga ik jullie vertellen over roosters maken in de horeca. De horeca is allereerst natuurlijk erg breed. Bij horeca denken we aan alle eetgelegenheden, bars en meer. waar de nadruk wordt gelegd op het serveren van eten of drinken. Om te zorgen dat iedereen zijn bestelling op tijd krijgt en er effici├źnt gewerkt wordt, gebruiken vrijwel alle horecagelegenheden een strakke planning. Een klant die te lang moet wachten komt mogelijk niet meer terug naar het restaurant of geeft een slechte review.

Het nut van een planning.

Een goede planning is noodzakelijk om er voor te zorgen dat de taakverdeling en het tijdsbestek waarin deze taken moeten worden uitgevoerd soepel verloopt. Een goede planning is een duidelijke planning die door iedereen goed te begrijpen is. De doelen die in een planning worden vastgesteld worden extra uitgebreid met een tijdsplan. Welke doelen moeten we op korte termijn behalen en welke op lange termijn. Ook hoort een goed plan meetbaar te zijn om te zien of het gewenste resultaat is behaald. Bijvoorbeeld; Tafel 3 moet over 5 minuten de eerste gang geserveerd krijgen en in 2020 willen we 2 personeelsleden aannemen.

Related Posts