Wees origineel een geef een kaas cadeau

Net zoals vele anderen heb je waarschijnlijk ondertussen helemaal geen cadeau-inspiratie meer. Ik ben in ieder geval één van deze personen. Helaas vieren we bij mij altijd kerstavond. Dan bedoel ik niet dat ik er niet van hou om veel cadeaus te kopen, en te krijgen, maar het verzinnen van alle cadeaus is ontzettend moeilijk. Zelf geef ik mijzelf altijd de regel om geen Rituals en geen cadeaubonnen te kopen. Normaal gesproken zorgt dit voor weinig problemen. Maar omdat ik normaal gesproken altijd de winkels in duik om inspiratie op te doen, had ik dit jaar wel een probleem. Daarom ben ik hard gaan nadenken over alternatieven. Omdat mijn familie dol is op kaas heb ik besloten om iedereen dit jaar een kaas cadeau te geven.

 

Het mooie van een kaas cadeau

Laat ik meteen mijzelf even indekken door te zeggen dat als jouw familie niet van kaas houdt of lactose-intolerant is, dan is een kaas cadeau geen goed idee. Maar gelukkig houdt mij familie wel van kaas en vonden zijn mijn kaas cadeau erg leuk. Een kaas cadeau kan je in verschillende varianten krijgen. Ik heb mijn moeder en zus namelijk een “traditioneel” kaas cadeau gegeven, namelijk gewoon allebei een hele mooi en bijzondere biologische kaas. Mijn vader mocht zelf zijn biologische kaas maken. Hij kreeg een heel schattig kaaspakket cadeau waarmee hij zelf biologische kaas kan maken. Iedereen was ontzettend blij met zijn of haar kaas cadeau. Daarom kan ik met vertrouwen zeggen dat het een groot succes was. Mocht jij nu ook een biologische kaas willen geven heb ik een aantal tips voor je.

 

Een aantal tips bij het kopen van jouw kaas cadeau

Allereerst moet je de biologische kaas koel houden. Dit is in de meeste gevallen simpel zat. Alleen moet je wel over twee dingen nadenken. Het gaan in eerste instantie opvallen dat er opeen een flinke biologische kaas in de koelkast ligt, zeker als deze mooi verpakt is. Ten tweede, maar dit is meer een kerst probleem, is het lastig om de biologische kaas onder de kerstboom te leggen. Dus ik raad het aan om de kaas vlak voor het uitpakken pas onder de boom te leggen. Dit werkt ook goed voor als je een kat hebt. Tot slot is het ook heel leuk om de biologische kaas bij de lokale boer of winkel te halen. Elke lokale ondernemer kan onze steun goed gebruiken dus door jouw kaascadeau bij een lokale winkel te halen doe je iedereen een plezier.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Feest