27 januari 2022

Zo voorkom je een inbraak!

2 min read

Een inbraak is natuurlijk super vervelend. Het liefste wil je natuurlijk dat het je niet overkomt. Er zijn verschillende maatregelen die je kan nemen om criminelen te weerhouden van een inbraak in je huis.  Heb je bijvoorbeeld al eens van een mistalarm gehoord? Of een mistgenerator? Dat kan al helpen. Beveilig de buitenkant van je huis door verlichting te installeren, bomen en struiken te snoeien en door een sticker op het huisalarmsysteem prominent weer te geven. Om de binnenkant van uw huis te beveiligen, moet je deuren en ramen altijd op slot doen, een alarmsysteem installeren en de ramen afdekken met gordijnen. Als je voor langere tijd uit huis bent, dan moet je vragen of een buur af en toe de post ophaalt. En zo zijn er nog meer tips en die lees je in dit artikel. 

Mistgenerator

Mistgeneratoren zijn in staat een inbreker het zicht te ontnemen. Dan kan je zowel objecten als personen beveiligen. De mistmachine is in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen. In de mist bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter. Zo heb je genoeg tijd om alle actie te ondernemen die je nodig hebt. 

Buiten alles goed afsluiten

Wat ook essentieel is bij het tegen gaan van een inbraak is dat je buiten goed alles afsluit. Installeer bewegingsgevoelige verlichting. Installeer bewegingsgevoelige lampen bij uw oprit, garage, achterdeur en/of uw voordeur. Deze lichten gaan aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd en helpen naderende criminelen af ​​te schrikken. Ook is het goed om je struiken en dergelijke goed bij te houden en kort te snoeien. Plaats ook een sticker op je deur dat je een alarm hebt (ook al hebt je die niet). Je kunt hem ook naast je brievenbus plaatsen, of langs het looppad naar je voordeur. Alarmstickers zorgen ervoor dat criminelen twijfelen aan hun beslissing om in je huis in te breken.

Binnenkant beveiligen 

Natuurlijk is het ook handig om de binnenkant van je huis te beveiligen. Het eerste wat handig is om te doen is gordijnen kopen en ophangen. Gordijnen zijn een geweldige manier om te voorkomen dat op de loer liggende criminelen in je huis kijken om te zien wat je in je huis hebt. Zorg ervoor dat uw gordijnen dik genoeg zijn om het interieur van je huis van buitenaf te verbergen. Houd al je ramen bedekt als je niet thuis bent, vooral die aan de straatkant. Ook moet je natuurlijk je waardevolle spullen uit het zicht houden. Heb je dure horloges, apparaten, sieraden of andere dingen leg die dan weg. Zeker niet op een vensterbank voor het raam. Berg dus alle waardevolle spullen op. Wat je ook kan doen is een alarmsysteem installeren. Dat helpt natuurlijk al helemaal.