Zoek rust, gun jezelf ontspanning

hotel maastricht

In een wereld waar het steeds drukker wordt, alles steeds sneller moet en je overal te bereiken bent, kan het lastig zijn om soms even helemaal de boel de boel te laten. Om gewoon lekker even je eigen ding te doen en ultiem te ontspannen en zo je batterij weer op te laden. Een beetje zoals je op vakantie ook doet, maar dan een kleinere (maar daardoor niet minder voldoenende) versie daarvan. Door op deze manier goed voor je zelf te zorgen voel je je uitgeruster, ben je tegen meer bestand en wordt zelfs je immuunsysteem nog sterker dan eerst. Maak dus gebruik van dit soort momenten! In deze blog vertel ik er wat meer over, geef ik voorbeelden van wat je hiertegen kan doen, van leuke dagjes weg. Daar gaan we!

Ideeën

Zeker de korte tripjes in het eigen land zijn naar mijn idee bij uitstek een goede manier om op te laden en weer vol energie er tegenaan te kunnen gaan. Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Lekker ontspannen in een spa of een wellnesscentrum voor een dagje of twee. Ben je niet zo van de naakte dagen, dan zijn er vaak ook badpakdagen mogelijk. Ga hier lekker heen met iemand die je energie geeft, of natuurlijk alleen.
  • Ga naar het oosten van het land om lekker te wandelen door de natuur. In het westen het land grotendeels bebouwd, maar in het oosten kan je de rust helemaal terugvinden. Wandel door parken, loop over heuvels en sluit af met een heerlijke kop warme chocolademelk.
  • Ga lekker een stad bezoeken. Ga hier heen met de trein, dan kan je in de trein heerlijk vast ontspannen door een boek te lezen. Overnacht hier, en ga lekker winkelen en bepaalde gebieden bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld naar Maastricht gaan. Boek hier een hotel maastricht, eet een groot stuk vlaai en bezoek het vrijthof waar Andre Rieu zijn bekende concerten geeft. Dit is een perfecte stad om je een weekend te vermaken.
  • Blijf thuis, maar zet de telefoon en de computer eens uit. Zo kan je niet gestoord worden en eindelijk weer ongestoord tot jezelf komen zonder daar al teveel te moeten reizen.

Doen!

Door dit soort tripjes elke paar weken te doen, laad je compleet op zonder dat dit je al teveel geld en moeite kost. En het is ook nog eens enorm leuk om te doen! Dus kom op, kom van die social media af en organiseer je weekendje weg.